Writter

assalamualaikum. i'm amira, owner of this blog. 14teen y/o. pleace be nice here. dont forget to leave ur footstep in my cbox too.

CBOX


ARCHIEVE

FOLLOWERS


CREDIT

© 2014 - Skins by Mayra. Cute icon from Pixel and other from Wana & Atiqah.
Friday, 14 June 2013 - {3 Candy}
Tagged !


Assalamualaikum & annyeong

Today aku nak jawab soalan2 yang diberi oleh Sakinah Sarah. Act, dah lama aku kene tag nie, cuma aku malas jea nak jawab. Haha. Aku pun tengah bosan, so, jawab je lah walaupun terasa sedikit malas. Haha, cenggitu pulak. Ok, let's start..

Rules of the game

1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answer the question the tagger set to you. 
4. Create 11 new question for those you want to tag. 
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.


11 things about me

1.  Seorang yang pendiam dan pemalu
2. Seorang yang panas baran
3. Suka sangat merungut
4. Aku benci dengan haiwan2 yang berlendir. So geli u know?
5. Kalau kat rumah punyalah banyak cakap, tapi kalau kat sekolah pula punyalah pendiam
6. Aku suka berkawan
7. Sangat lemah dalam mata pelajaran math, b.inggeris & sains
8. Suka sangat dengan rilakkuma & molang
9. Suka sangat makan maggie cup
10. Suka minum air soya, especially waktu puasa
11. Pemalas juga orangnya -,-

Question from Sakinah

1. Artis mana yang korang minat ? p/s : Kalau boleh tunjuk sekali gambar depa  mereka

Ehehe, mestilah Luhan dari exo m. 

  
2. Apa pendapat korang blog Kina ?

Simple but nice! I'm love it.

3. If you're billionare , what yo do with the money ?

Nak bawa mak dengan ayah pergi mekah, and nak pergi korea! XD

4. Your fave colour ?

 Pink, blue, purple, grey

5. Pepsi or Cola ?

Urmm, dua2 tak suka

6. Do you have pet ?

No...

7. Lagu yang paling best ?

Ntahlah, sebab banyak lagu yang best2

8. Kenangan  yang terindah ?

Dapat jumpa kawan lama

9. Rindu seseorang ?

Urmm, maybe :/

10. Perkara yang korang benci ?

Kawan makan kawan, penipu

11. Rancangan apa yang korang suka ?

Tak tengok sangat rancangan2 nie 

Question from Sarah

1. Kenapa minat kpop?

Sebab aku suka tengok cara diaorang menari, dia menari serentak kot. Hebat2. And lagi satu, diaorang comel2 dan hensem2. Haha XD

2. Who is your ultimate bias? why?nak gmbr bolehh?

Semestinyalah Luhan. Dia nie cute. Selain daripada cute, dia nie baik orangnye. Hormat orang lain. Sebab tu lah aku suka dia.

 3. kalau diberi peluang masuk variety show.. dgn idol mana yg korng nk dia ada skali? and why?

Kalau bolehlah kan, nak dengan kumpulan exo lah n banyak lagi..

4. K-drama apa yg korng suka? knapa?

You're still the one. Sebab jalan ceritanye memang penuh dengan cabaran.

5. ada tak persamaan dgn bias? klu ada apa

Urmm, tak ada kot T_T

6. korng kuat brangan tak? klu kuat cercite skit brangan psl ape? lol

Kuat sangat. Berangan nak kahwin dengan bias -,-

7. perkataan yg korng suka sngt sebut!?

Macam2 sebut. Lol

8. Laki biasa or Fanboy?

Tak kisah pun. Mana2 pun boleh

9. Girls group paling korng minat? why?

SNSD. Sebab diaorang nie memang daebak tapi kadang2 benci juga sebab banyak sangat moment diaorang dengan exo. Urmm, nak buat macam mana kan. T_T

10. kalau debut.. nk debut sebagai? main vocal? main dancer? rapper? etc?

Mana2 pun bolehhh

11. kalau group fav disband apa perasaan korng? and apa korng nk buat?

Tak boleh nak buat pape, just cry, cry and cry. Haha XD

Soalan untuk mangsa tag

1. Minat group apa?
2. Apa warna fav korang?
3. Pandai masak tak? Masak apa?
4. Apakah perkara yang paling memalukan pada diri korang?
5. Tuliskan 5 barang yang paling korang sayang.
6. Apa wish korang?
7. Siapa bias yang paling awak minat. Kenapa? Boleh tunjukkan gambar sekali tak?
8. Apakah pengalaman manis dalam hidup korang?
9. Pernah mimpi pasal crush tak? Ataupun bias?
10. Kalau korang dapat jumpa dengan bias korang, apa yang paling pertama sekali korang buat?
11. Nyatakan hadiah yang paling berharga sekali dalam hidup korang.

p/s : kepada yang kene tag, postkan link korang dekat cbox yang telah disediakan itu ye?

Selamat Menjawab :)



Blogger Arina Azman said...

Jom la join giveaway saya ^^ http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/

 
Blogger Siti Nur Zahira said...

Thanks tag, InsyaAllah saya jawab :)

 
Blogger Baby Lulu ♥ said...

@Siti Nur Zahira : you're welcome, okay :)

 

Post a Comment

hai, assalamualaikum and annyeonghaseyo..

- no harsh word please ?
- anon and haters are not allowed here
- thanks for ur comment :)