Writter

assalamualaikum. i'm amira, owner of this blog. 14teen y/o. pleace be nice here. dont forget to leave ur footstep in my cbox too.

CBOX


ARCHIEVE

FOLLOWERS


CREDIT

© 2014 - Skins by Mayra. Cute icon from Pixel and other from Wana & Atiqah.
Monday, 8 July 2013 - {2 Candy}
Cara private blog


Assalamualaikum w.b.t

Hari nie aku nak buat tutorial cara nak privatekan blog . Nie sesuai lah kalau korang nak edit blog ke hape kan ?  Ok2 , stop membebel . Jom kita start !

Sign in account blog anda > Dashboard > Setting > Basic



Lepas dah tekan basic , korang scroll ke bawah . Nanti mesti jumpa macam gambar kat atas nie .  Lepas dah jumpa , korang tekan edit .


Lepas dah tekan edit tu , mesti dia keluar macam gambar kat atas nie kan ? Ok , lepastu korang just tekan "Only blog authors" and then tekan Save Changes tu . Siap ! It's easy right ? Haha . Lepas nie , boleh lah korang edit blog dengan tenang . Haha . Lepas dah siap edit tu korang jangan lupa pulak unprivate balik blog korang tuh . Ok , itu je . Selamat mencuba ! Assalamualaikum :)

Wassalam

Blogger siti ZAHARA said...

oo..mcm tu ye..tak tahu bleh bt mcm ni..time kcih..=)

 
Blogger Isha Mira said...

@siti ZAHARA : Huhu , sesama ^^

 

Post a Comment

hai, assalamualaikum and annyeonghaseyo..

- no harsh word please ?
- anon and haters are not allowed here
- thanks for ur comment :)